Het bedrijf


Over Vegter Mode & Jeans

brei.jpgIn 1958 zijn Hein en Elie Vegter aan de Lonnekerbrugstraat 89 in Enschede begonnen met het bedrijf “tricotagebedrijf  H.J. Vegter”.  Een onderneming voor het fabriceren van verschillende soorten bovenkleding voor dames, heren en kinderen. Tricotagebedrijf  H.J. Vegter had een eigen breiafdeling, met verschillende volautomatische rond- en vlakbreimachines. Tevens was er een confectieatelier, en een groothandel waar de geproduceerde modeartikelen verkocht werden aan winkeliers en markthandelaren uit het hele land.

 

 

 

 

 

 

 

 


schaatsmutsrp.jpgIn deze beginjaren werden er o.a. damesjaponnen, zwemkleding en verschillende truien voor dames, heren en kinderen geproduceerd.Tevens werd het bekende schaatsmutsje uit de jaren 60 hier geproduceerd.

 

 

 

 

broekenwand.jpgKorte tijd later werd er in het pand van 1000m2 een stukje afgetimmerd, waar begonnen werd met de verkoop van eigen gemaakte producten aan particulieren. In de winkel werd eerst begonnen met de verkoop van eigengemaakte Nicky-velours sweaters en andere eigen gemaakte producten, tegen zeer scherpe prijzen. Later werd het assortiment uitgebreid met de verkoop van jeans, o.a. van het merk Wrangler. De spijkerbroek van Wrangler word vandaag de dag nog steeds verkocht bij Vegter Jeans.

 

 

Het kleine winkeltje is inmiddels uitgegroeid tot een winkel van 600m2. De winkel heeft vele soorten jeans, pantalons en tops van vooraanstaande merken. De strategie van de beginjaren ”verkoop tegen de scherpste prijzen” wordt nog steeds gehanteerd. De grootste collectie jeans van Oost-Nederland vind u hier, van zeer basic tot de nieuwste wassingen en modellen, voordeliger als ergens anders. Tevens is ons confectieatelier nog steeds aanwezig, dus de bij ons gekochte jeans of pantalon worden direct en gratis terwijl u wacht op maat gemaakt.

 

Dus al met al een bezoekje waard, en laat u verrassen door de enorme collecties die Vegter Jeans elk seizoen in huis heeft. En last but not least Vegter Jeans is niet gevestigd in de binnenstad, maar op het industrieterrein havens. Dit betekend geen dure parkeerplaatsen, en genoeg parkeergelegenheid voor de deur.